جستجو کردن
دسته‌بندی‌ها
پرایط کار بخش دوم

شرایط کار (بخش دوم – تعيين حداقل مزد، ماموريت، طرح طبقه بندي مشاغل)

فهرست مطالب

شرایط کار (بخش دوم – تعيين حداقل مزد، ماموريت، طرح طبقه بندي مشاغل)

تعیین حداقل مزد

شورای عالی کار همه ساله میزان حداقل مزد کارگران را با توجه به درصد تورمی اعلامی از طرف بانک مرکزی و با مد نظر قراردادن تامین یک خانواده تعداد متوسط حسب اعلام مراجع رسمی که یک خانواده 4 نفره میانگین آن می باشد مشخص می نماید.

شورای عالی کار همه ساله میزان حداقل مزد کارگران را با توجه به درصد تورمی اعلامی از طرف بانک مرکزی و با مد نظر قراردادن تامین یک خانواده تعداد متوسط حسب اعلام مراجع رسمی که یک خانواده 4 نفره میانگین آن می باشد مشخص می نماید.

حقوق کارفرما در مقابل کارگر

چنانچه کارگر به کارفرمای خود مدیون باشد، کارفرما میتواند به موجب حکم دادگاه مازاد بر حداقل مزد را از حقوق کارگر کسر نماید.

در هر حال این مبلغ نباید از یک چهارم کل مزد کارگر بیشتر باشد. همچنین مستند به ماده 45 قانون کار کارفرما در 6 مورد حق برداشت از مزد کارگر را دارد:
الف- در موارد تصریح قانون
ب- اگر کارفرما وجهی به عنوان مساعده پرداخت کرده باشد
ج- اقساط وام کارگر مطابق ضوابط مربوطه و توافق طرفین در خصوص میزان اقساط ماهانه
د- اشتباه در محاسبه پرداخت
ه- مال الاجاره خانه سازمانی
و- وجوهی که پرداخت آن از طرف کارگر برای خرید اجناس ضروری از شرکت تعاونی مصرف همان کارگاه تعهد شده است.

ماموریت

به کارگرانی که با توافق حاصله به ماموریت خارج از محل خدمت اعزام گردند فوق العاده ماموریت پرداخت می شود که این فوق العاده با توافق طرفین تعیین می گردد و در هر حال نباید کمتر از مزد ثابت یا مبنای روزانه کارگر باشد.

به کارگرانی که با توافق حاصله به ماموریت خارج از محل خدمت اعزام گردند فوق العاده ماموریت پرداخت می شود که این فوق العاده با توافق طرفین تعیین می گردد و در هر حال نباید کمتر از مزد ثابت یا مبنای روزانه کارگر باشد. برای صدق عنوان ماموریت رعایت یکی از دو شرط الزامیست: اینکه حداقل 50 کیلومتر از محل کارگاه اصلی دور باشد و یا ناگزیر به بیتوته یک شب در محل ماموریت باشد.

برای صدق عنوان ماموریت رعایت یکی از دو شرط الزامیست: اینکه حداقل 50 کیلومتر از محل کارگاه اصلی دور باشد و یا ناگزیر به بیتوته (اقامت) یک شب در محل ماموریت باشد.

طرح طبقه بندی مشاغل

مواد 48 تا 50 قانون کار به موضوع طرح طبقه بندی مشاغل می پردازد. جهت جلوگیری از بهره کشی و استثمار کار دیگری، وزارت کار مکلف است نظام ارزیابی مشاغل را تهیه و به مرحله اجرا درآورد.

بمنظور استقرار مناسبات صحیح کارگاه با بازار کار در زمینه مزد و مشخص بودن شرح وظایف و دامنه مسئولیت مشاغل مختلف در کارگاه، کارفرمایان مشمول قانون کار مکلفند با همکاری کمیته طبقه بندی مشاغل یا موسسات ذیصلاح، طرح طبقه بندی مشاغل را تهیه و پس از تایید وزارت کار به مرحل اجرا درآورد.

مواد 48 تا 50 قانون کار به موضوع طرح طبقه بندی مشاغل می پردازد. جهت جلوگیری از بهره کشی و استثمار کار دیگری، وزارت کار مکلف است نظام ارزیابی مشاغل را تهیه و به مرحله اجرا درآورد. بمنظور استقرار مناسبات صحیح کارگاه با بازار کار در زمینه مزد و مشخص بودن شرح وظایف و دامنه مسئولیت مشاغل مختلف در کارگاه، کارفرمایان مشمول قانون کار مکلفند با همکاری کمیته طبقه بندی مشاغل یا موسسات ذیصلاح، طرح طبقه بندی مشاغل را تهیه و پس از تایید وزارت کار به مرحل اجرا درآورد.


اختلافات ناشی از طرح با نظر وزارت کار، صرفا در هیات حل اختلاف موضوع ماده 160 قانون کار قابل رسیدگی است.

چنانچه کارفرمایان مشمول در مهلت های مشخص شده از طرف وزارت کار اقدام به تهیه طرح طبقه بندی مشاغل خود ننمایند وزارت کار انجام این امر را به یکی از دفاتر مشاوره فنی ارزیابی مشاغل و اشخاص صاحب صلاحیت واگذار مینماید.

در این صورت کارفرما علاوه بر پرداخت هزینه های مربوط مکلف به پرداخت جریمه ای معادل 50% هزینه های مشاور به حساب درآمد عمومی کشور نزد خزانه داری کل میباشد.

به استناد تبصره 2 ماده 49 قانون کار صلاحیت موسسات و افرادی که به تهیه طرحهای طبقه بندی مشاغل در کارگاهها می پردازند باید به تایید وزارت کار برسد که آیین نامه نحوه تشکیل و فعالیت دفاتر مشاوره فنی و طبقه بندی مشاغل کار که مورخ 01/07/69 به تصویب شورای عالی کار رسید.

شرایط کار (بخش دوم)

اگر در حال حاضر با مشکلاتی مانند رد نکردن حق بیمه توسط کارفرما، عدم دریافت حقوق، شرایط نامناسب کاری یا اخراج ناگهانی بدون قرارداد کار مواجه هستید، با کارشناسان حقوقی «کارتامین» تماس بگیرید. ما به شما کمک می‌کنیم تا با بررسی دقیق پرونده و ارائه راهنمایی‌های تخصصی در خصوص مدارک لازم برای شکایت از کارفرما را برای شما هموار کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، با شماره ۷۶۷۹۳۳۰۱-۰۲۱ تماس بگیرید یا فرم مشاوره رایگان با بهترین وکلای اداره کار تهران را پر کنید. همچنین برای مشاهده قراردادهای کار به بانک قراردادهای کارتامین مراجعه فرمایید.

مقالات مرتبط

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های ماه
تشکلهای کارگری و کارفرمایی

تشکلهای کارگری و کارفرمایی: در اجرای اصل بیست و ششم قانون اساسی (احزاب، جمعیتها، انجمنهای سیاسی و صنفی و انجمنهای اسلامی یا اقلیتهای دینی شناخته شده آزادند مشروط به اینکه اصول استقلال، آزادی، وحدت ملی، موازین اسلامی و اساس جمهوری اسلامی ایران را نقض نکنند …) کارگران می توانند نسبت به تاسیس انجمنهای اسلامی یا انجمنهای صنفی اقدام کنند….

مراحل ادعای سابقه در سازمان تامین اجتماعی

مراحل ادعای سابقه در سازمان تامین اجتماعی: سابقه بیمه و همچنین حق بیمه پرداخت شده از مهمترین موضوعات در ارائه خدمات به بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی می باشد و بیمه شدگان برای دریافت خدماتی از قبیل بازنشستگی و از کار افتادگی می بایست میزان مشخصی از حق بیمه را در مدت معین به سازمان پرداخت نمایند.فرض کنید کارفرمائی به دلایل مختلف از پرداخت حق بیمه کارکنان خودداری نموده باشد و آنان را از امتیازات و مزایای مربوط به تامین اجتماعی محروم نموده باشد. به نظر شما این تاخیر یا عدم پرداخت حق بیمه رافع مسئولیت تامین اجتماعی در قبال بیمه شده خواهد شد و بیمه شده باید از حق و حقوق خود منصرف شود؟
دستور‌العمل ادعای سوابق گذشته بیمه شدگان (539‏‏/5000 مورخ 21‏‏/6‏‏/88) در این خصوص ابلاغ گردیده است….

حقوق طرفین دعوا در جلسه رسیدگی

حقوق طرفین دعوا در جلسه رسیدگی: مرجع رسیدگی کننده در راستای رسیدگی عادلانه،مکلف است تا ابتدا از خواهان بخواهد تا دعوای خود را مطرح کند؛بعد از طرح ادعاهای خواهان،مرجع مکلف است تا به خوانده فرصت دفاع بدهد،بنابراین طرفین دعوا در جلسه رسیدگی،دارای حقوقی هستند که می توانند از آن حقوق بهرمند شوند که ابتدا به بیان حقوق مشترک طرفین دعوا و سپس به بیان حقوق مختص به خواهان در جلسه رسیدگی می پردازیم….

قانون كار و نيروي هاي مسلح

قانون كار و نيروي هاي مسلح: ارتش و سپاه و نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران هر يك داراي قانون و مقررات خاص استخدامي خود هستند كه به ترتيب در سال هاي 1366 و 1370 و 1382 به تصويب مجلس شوراي اسلامي رسيده است.بنابراين كليه پرسنل نيروي هاي مسلح …

قوانین ساعات کار و اضافه کاری کارگران

ساعات کار و اضافه کاری کارگران مشمول قانون کار در ماده ۵۱ قانون کار و تبصره ۱ و ۲ همان ماده و برای کارهای سخت و زیان آور و زیرزمینی در ماده ۵۲ قانون کار تعیین شده است. برابر با تبصره ۱ ماده ۵۱ قانون کار مجموع ساعات کار هفتگی کارگران نباید از ۴۴ ساعت در هفته تجاوز نماید. ماهیت برخی مشاغل و کارها و کارگاه ها به نحوی است که ساعات کار کارگران از این مقدار بیشتر می شود.

با کارشناسان ما در ارتباط باشید
جستجو کردن

مشاوره رایگان با وکیل اداره کار

برای رزرو مشاوره رایگان با وکلای کارتامین فرم زیر را تکمیل کنید. همکاران ما در سریعترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت.