به منظور اجرای صحیح قانون کار و ضوابط حفاظت فنی، اداره کار بازرسی وزارت کار تشکیل گردیده که وظیفه ی:
نظارت بر اجرای مقررات کار و آیین نامه ها و دستور العملهای مربوطه، اشتغال زنان و کارگران نوجوان، نظارت بر آموزش مسائل حفاظت فنی ، بررسی و تحقیق پیرامون اشکالات ناشی از اجرای مقررات حفاظت فنی و پیشنهادهای لازم و رسیدگی به حوادث ناشی از کار در کارگاههای مشمول را بر عهده خواهد داشت. که می توانند با انجام بازرسیهای مستمر این وظایف را انجام دهند.
وزارت بهداشت مسئول کلیه امور برنامه ریزی، کنترل و ارزشیابی و بازرسی بهداشت کار و درمان کارگران می باشد. اشتغال بازرسان کار منوط به گذراندن دوره های آموزش نظری و علمی در بدو استخدام می باشد.
آیین نامه شرایط استخدام بازرسان کار و کارشناسان بهداشت کار موضوع تبصره ماده 97 قانون کار مورخ 08/06/83 در 11 ماده و 3 تبصره به تصویب وزرای کار و بهداشت رسید.
بازرسی کار (بخش اول) – شرایط انجام بازرسی
بازرسان کار و کارشناسان بهداشت کار در حدود وظایف خود، حق دارند بدون اطلاع قبلی و در هر موقع از شبانه روز به کارگاههای مشمول وارد شده و بازرسی نمایند و حتی دفاتر را بررسی نموده و نمونه موادی که کارگران با آن در تماس هستند از کارفرما در قبال اخذ رسید تحویل بگیرند.
البته برای ورود به کارگاههای خانوادگی موضوع ماده 188 قانون کار اجازه کتبی دادستان محل الزامی است. آیین نامه چگونگی بازرسی کار موضوع تبصره ماده 99 قانون کار مورخ 08/09/77 در 19 ماده و 2 تبصره به تصویب وزیر کار رسید.
کلیه بازرسان کار و کارشناسان بهداشت حرفه ای، دارای کارت شناسایی ویژه با امضای وزیر کار یا بهداشت هستند که هنگام بازرسی باید به مسئولین مربوطه کارگاه ارائه نمایند.
گزارش بازرسین کار و کارشناسان بهداشت در حدود وظایف و اختیاراتشان در حکم گزارش ضابطین دادگستری است.
این افراد می توانند (با نظر رئیس مراجع حل اختلاف کار) به عنوان مطلع و کارشناس در جلسات این مراجع شرکت کنند.
اگر در حال حاضر با مشکلاتی مانند رد نکردن حق بیمه توسط کارفرما، عدم دریافت حقوق، شرایط نامناسب کاری یا اخراج ناگهانی بدون قرارداد کار مواجه هستید، با کارشناسان حقوقی «کارتامین» تماس بگیرید. ما به شما کمک میکنیم تا با بررسی دقیق پرونده و ارائه راهنماییهای تخصصی در خصوص مدارک لازم برای شکایت از کارفرما را برای شما هموار کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، با شماره ۷۶۷۹۳۳۰۱-۰۲۱ تماس بگیرید یا فرم مشاوره رایگان با بهترین وکلای اداره کار تهران را پر کنید. همچنین برای مشاهده قراردادهای کار به بانک قراردادهای کارتامین مراجعه فرمایید.
این مقاله با هدف افزایش اطلاعات عمومی شما گردآوری شده است. برای مشاوره حتما تماس بگیرید.
قانون كار و بيمه بيكاري: ماده 30 قانون كار مقرر مي دارد “چنانچه كارگاه بر اثر قوه قهريه (زلزله،سيل و امثال اينها) و يا حوادث غير قابل پيش بيني (جنگ و نظاير آن) تعطيل گردد و كارگران آن بيكار شوند پس از فعاليت مجدد كارگاه، كارفرما مكلف است كارگران بيكار شده را در همان واحد بازسازي شده و مشاغلي كه در آن بوجود مي آيد به كار اصلي بگمارد..
همانطور که می دانید بیمه شدکان در سازمان تامین اجتماعی علائه بر دریافت سابقه و خدمات درمانی از خدمات دیگری نیز بهره مند می شوند که یکی از مهمترین این خدمات در دسته کمک های کوتاه مدت و تحت عنوان غرامت دستمزد ایام بیماری به بیمه شدگان سازمان تامین اجتماعی ارائه می شود. بنابر این خدمت در مواردی که بیمه شده به دلیل بیماری یا بروز حوادث ناشی و غیر ناشی از کار و یا بیماریهای حرفه ای، به طور موقت، توانایی انجام کار را نداشته باشد و به تبع آن از دریافت مزد و حقوق محروم شود، سازمان تامین اجتماعی با رعایت شرایط قانونی بخشی از حقوق و دستمزد او را در این مدت جبران می کند.
قبل از ملي شدن موسسات بيمه و موسسات اعتباري،غير از بيمه مركزي ايران و موسسات بيمه دولتي كه از مقررات خاص استخدامي تبعيت داشتند ساير شركت هاي بيمه مشمول مقررات قانون كار بودند.در سال 1358 لايحه قانوني ملي شدن موسسات بيمه و موسسات اعتباري به تصويب شوراي انقلاب جمهوري اسلامي ايران رسيد طبق ماده 7 لايحه قانوني فوق كليه كاركنان و موسسات بيمه كشور تا تصويب مقررات استخدامي مربوط،تابع مقررات استخدامي موجود خواهند بود…
لازم بذكر است كه تبصره ماده 21 قانون كار را بايد همراه با ماده 25 آن قانون تفسير كرد و با جمع كردن آنها بدين نتيجه ميرسيم كه از آنجاييكه در قراردادهاي مدت موقت هيچيك از طرفين حق فسخ قرارداد را به تنهايي ندارند (موضوع ماده 25 قانون كار) فلذا موضوع استعفاء صرفا ناظر بر قراردادهاي دائم مي باشد و در قراردادهاي مدت موقت موضوعيت ن…