جستجو کردن
دسته‌بندی‌ها
کارگاه کجاست

تعریف کارگاه در قانون کار

فهرست مطالب

تعریف کارگاه در قانون کار

به استناد ماده ۴ قانون کار «کارگاه محلی (مکانی) است. که کارگر به درخواست (و دستور) کارفرما یا نماینده او در آنجا کار می‌کند. از قبیل موسسات صنعتی. کشاورزی. معدنی. ساختمانی. ترابری. مسافرتی. خدماتی. تجاری‌. تولیدی. اماکن عمومی و امثال اینها. »

به عبارت دیگر در (تعریف کارگاه) میتوان اینگونه گفت که کارگاه محلی یا مکانی است که کارگر به دستور کارفرما، مکلف به حضور و انجام کار در آن می باشد. اعم از موسسات تجاری، صنعتی، کارگاهها و اصناف و ..

مصادیق کارگاه

شاید از منظر سنتی در فرهنگ و ادبیات ما هر کجا که در آن فعالیت اقتصادی توسط عده ای انجام میشود را کارگاه بنامند لیکن اگر بخواهیم از منظر قانون کار به آن نگاه کنیم کمی ادبیات متفاوت تر یا بهتر بگوییم کاربردی تر استفاده شده است.

در ادامه ماده ۴ قانون کار و در تکمیل تعریف کارگاه بیان میدارد: «کلیه تاسیساتی که به اقتضای کار‌ متعلق به کارگاه اند از قبیل نمازخانه. ناهارخوری. تعاونیها. شیرخوارگاه. مهدکودک. درمانگاه. آموزشگاه حرفه‌ای. قرائت خانه. کلاسهای سوادآموزی و سایر مراکز آموزشی و اماکن مربوط به شورا. و انجمن اسلامی و بسیج کارگران، ورزشگاه و وسایل ایاب ذهاب و نظایر آنها جزئی از کارگاه می باشند. »

تعریف کارگاه در قانون کار

به بیان دیگر صرف حضور در محیط کارگاه برای تعریف جامعی از کارگاه مصداق نداشته و کلیه اماکن و تاسیسات و بطور عام کلیه محلهایی که به واسطه کار کارگر در آن متعلق به کارگاه باشد از قبیل نمازخانه، انبار و … جزئ کارگاه و بخشی از آن محسوب می گردد.

مستفاد از ماده ۱ قانون کار. زمانی که محلی مصداق کارگاه گردید، مکلف به تبعیت از کلیه قوانین کار و تامین اجتماعی می باشد.

اگر در حال حاضر با مشکلاتی مانند رد نکردن حق بیمه توسط کارفرما، عدم دریافت حقوق، شرایط نامناسب کاری یا اخراج ناگهانی بدون قرارداد کار مواجه هستید، با کارشناسان حقوقی «کارتامین» تماس بگیرید. ما به شما کمک می‌کنیم تا با بررسی دقیق پرونده و ارائه راهنمایی‌های تخصصی در خصوص مدارک لازم برای شکایت از کارفرما را برای شما هموار کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، با شماره ۷۶۷۹۳۳۰۱-۰۲۱ تماس بگیرید یا فرم مشاوره رایگان با بهترین وکلای اداره کار تهران را پر کنید. همچنین برای مشاهده قراردادهای کار به بانک قراردادهای کارتامین مراجعه فرمایید.

مقالات مرتبط

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

4 پاسخ

  1. سلام و عرض ادب

    شرکت ما به کسانی که در شهرستان محل کار به ماموریت بالای 50 کیلومتر اعزام می شوند حق ماموریت پرداخت نمی کند. با این توجیه که کارگر از محل کارگاه خارج نشده است پس به اون تعلق نمی گیرد. دقیق تر توضیح می دهم. ما اداره ای در مرکز شهرستان داریم که به عنوان اداره مرکزی است و یک اداره دیگر در بخش که جزء شهرستان است. حال سوال من این است. اگر من که محل کارم اداره مرکزی شهرستان است، به محلی در بخش ذکر شده (که خود دارای اداره است) اعزام شوم که با اداره مرکزی ما بیش از 50 کیلومتر فاصله دارد به من حق ماموریت تعلق می گیرد یا خیر؟ البته باز هم دو حالت دارد. 1. بیشتر از 50 کیلومتر از اداره مرکزی که من در آنجا مشغول هستم فاصله داشته باشد اما از اداره اقماری در بخش کمتر از 50 کیلومتر فاصله داشته باشد. 2. اینکه از هر دو اداره بیش از 50 کیلومتر فاصله داشته باشد. این موضوع برای شرکت ما بسیار مهم است زیرا به هیچ یک از پرسنل که در شهرستان خود ماموریت می روند مبلغی پرداخت نمی کند و این شرکت وابسته به دولت است. (خصولتی) در حالی که به کارکنان ستادی در مرکز استان به هر ماموریت بالای 50 کیلومتر اعزام شوند حق ماموریت تعلق می گیرد حتی اگر محل ماموریتشان روستایی از همان مرکز استان باشد!

    1. سلام
      تعریف قانون کاملا واضح هست در این خصوص
      اگر محل کار اصلی شما موقعیت الف باشد و گاها به محل ب با فاصله ۵۰ کیلومتر اعزام بشوید به شما حق ماموريت تعلق می‌گیرد.
      اگر در محل الف استخدام شدید اما محل کار شما محل ب تعیین شد و پذیرفتید و هر روز به محل ب رفتید (قطع نظر از محل سکونت) حق ماموريت ندارد!

      1. متشکرم از شما
        در این صورت شرکت ما حق کارکنان شهرستان را ضایع کرده و می کند. برای حصول نتیجه در سریع ترین حالت ممکن باید به چه مرجعی مراجعه کرد یا شکایت برد؟ مدیرعامل، معاونت منابع انسانی و معاونت مالی به هیچ عنوان حرف ما را قبول نمی کنند.

        1. سلام باید از طریق مراج حل اختلاف کار اقدام کنید و حتما به نتیجه میرسید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های ماه
تعریف كار تابع در قانون کار

تعریف كار تابع در قانون کار: در بررسي فعاليت هايي كه افراد براي كسب درآمد انجام مي دهند دو نوع كار قابل تشخيص است : يكي كاري كه فرد در اشتغال مزدبگيري براي ديگري انجام مي دهد كه به آن كار تابع نيز گفته مي شود و دوم كاري كه در آن پرداختي تحت عنوان مزد انجام نمي شود و در اين نوع اشتغال…

مراجع قضاوتی ایران

مراجع قضاوتی ایران: در سازمان قضاوتی ایران سه مرجع قضاوتی: قضایی، اداری و انتظامی وجود دارد….

علت تشکیل مراجع حل اختلاف کار

علت تشکیل مراجع حل اختلاف کار در مرحله اول از طریق سازش مستقیم بین کارفرما و کارگر یا کارآموز و یا نمایندگان آنها در‌شورای اسلامی کار و در صورتی که

قوانین ساعات کار و اضافه کاری کارگران

ساعات کار و اضافه کاری کارگران مشمول قانون کار در ماده ۵۱ قانون کار و تبصره ۱ و ۲ همان ماده و برای کارهای سخت و زیان آور و زیرزمینی در ماده ۵۲ قانون کار تعیین شده است. برابر با تبصره ۱ ماده ۵۱ قانون کار مجموع ساعات کار هفتگی کارگران نباید از ۴۴ ساعت در هفته تجاوز نماید. ماهیت برخی مشاغل و کارها و کارگاه ها به نحوی است که ساعات کار کارگران از این مقدار بیشتر می شود.

جزئیات قانون کار زنان

طبق قانون اساسی و قانون کار تبعیض قائل شدن میان زن و مرد ممنوع شده و کارفرما مجاز نیست در ازای کاری یکسان به زنان حقوق و مزایایی کمتر از مردان پرداخت کند. ماده 38 قانون کار در این زمینه می گوید:برای انجام کار مساوی و در شرایط مساوی در یک کارگاه باید مزد زن و مرد به طور مساوی پرداخت شود و تبعیض در تعیین میزان مزد ممنوع است…

با کارشناسان ما در ارتباط باشید
جستجو کردن

مشاوره رایگان با وکیل اداره کار

برای رزرو مشاوره رایگان با وکلای کارتامین فرم زیر را تکمیل کنید. همکاران ما در سریعترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت.