جستجو کردن
دسته‌بندی‌ها
تعلیق از کار

تعليق قرارداد كار (بخش اول)

فهرست مطالب

تعليق قرارداد كار (بخش اول): تعليق در لغت به معناي (درآويختن چيزي را به چيز ديگر و متعلق گردانيدن) آمده است. و در قانون كار بدان معناست كه شرايط حاكم بر قرارداد منعقده فيمابين كارگر و كارفرما بواسطه اموري معلق ميگردد و در زمان تعليق، هيچكدام از طرفين تكليفي به ايفاي تعهدات قرارداد ندارند.

به استناد ماده 14 قانون كار. «چنانچه بواسطه امور مذكور در مواد آتي (تعليق بواسطه قواي قهريه موضوع ماده 15 قانون كار- تعليق بواسطه مرخصي تحصيلي يا ديگر مرخصيهاي بدون حقوق موضوع ماده 16 – تعليق بواسطه توقيف كارگر به سبب شكايت شخص ثالث موضوع ماده 17 – تعليق بواسطه توقيف كارگر به سبب شكايت كارفرما موضوع ماده 18 – تعليق بواسطه خدمت نظام وظيفه موضوع ماده 19 قانون كار) انجام تعهدات يكي از طرفين موقتا متوقف شود، قرارداد كار به حال تعليق در مي آيد و پس از رفع آنها قرارداد كار با احتساب سابقه خدمت (از لحاظ بازنشستگي و افزايش مزد) به حالت اول بر مي گردد.

با عنايت به موارد مطروحه تعليق مي تواند از طرف كارگر (مانند مرخصي تحصيلي و بدون حقوق) و يا خارج از اراده طرفين (قوه قهريه – توقيف كارگر و …) باشد و چنانچه آن حالت رفع گردد قرارداد كار با احتساب سابقه و سنوات خدمت به حالت اول بر مي گردد البته در برخي موارد ممكن است اينگونه نباشد.

به استناد ماده 14 قانون كار. «چنانچه بواسطه امور مذكور در مواد آتي (تعليق بواسطه قواي قهريه موضوع ماده 15 قانون كار- تعليق بواسطه مرخصي تحصيلي يا ديگر مرخصيهاي بدون حقوق موضوع ماده 16 - تعليق بواسطه توقيف كارگر به سبب شكايت شخص ثالث موضوع ماده

مثال عيني

براي مثال در حالت تعليق بواسطه قواي قهريه (اعم از سيل، زلزله، جنگ و …) كه خارج از اراده طرفين مي باشد به استناد تبصره 2 ماده 2 قانون بيمه بيكاري، اين افراد مي توانند با معرفي واحد كار و امور اجتماعي محل از مقرري بيمه بيكاري استفاده نمايند كه پرداخت مزد و واريز بيمه آن ايام ارتباطي به كافرما نداشته و از طرف سازمان تامين اجتماعي انجام مي شود. و در حالت تعليق بواسطه مرخصي (تحصيلي – بدون حقوق و …) و نيز (تعليق بواسطه توقيف كارگر به سبب شكايت شخص ثالث) ايام تعليق جزء سابقه خدمت كارگر محسوب نمي شود و كارفرما هيچ تكليفي براي پرداخت مزد يا بيمه اين ايام ندارد. ليكن بايستي افزايشات مزد ساليانه را اعمال نمايد.

تنها در زماني كه تعليق به واسطه توقيف كارگر به سبب شكايت كارفرما باشد و اين توقيف در دادگاه منتج به محكوميت كارگر نگردد، تمام مدت تعليق (از لحاظ بازنشستگي و افزايش مزد) جزء سابقه خدمت كارگر محسوب شده و كارفرما مكلف است مزد و مزاياي اين ايام را به كارگر بپردازد.

و نيز تعليق بواسطه خدمت نظام وظيفه يا شركت داوطلبانه در جبهه جزو سوابق خدمتي كارگران نزد سازمان تامين اجتماعي محسوب شده كه البته ارتباطي براي پرداخت مزد و مزايا به كارفرما ندارد. وليكن پس از اتمام خدمت يا بازگشت از جبهه، كافرما مكلف به پذيرش كارگران ميباشد. (تبصره 1 ماده 14 قانون كار)

…ادامه دارد…

اگر در حال حاضر با مشکلاتی مانند رد نکردن حق بیمه توسط کارفرما، عدم دریافت حقوق، شرایط نامناسب کاری یا اخراج ناگهانی بدون قرارداد کار مواجه هستید، با کارشناسان حقوقی «کارتامین» تماس بگیرید. ما به شما کمک می‌کنیم تا با بررسی دقیق پرونده و ارائه راهنمایی‌های تخصصی در خصوص مدارک لازم برای شکایت از کارفرما را برای شما هموار کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، با شماره ۷۶۷۹۳۳۰۱-۰۲۱ تماس بگیرید یا فرم مشاوره رایگان با بهترین وکلای اداره کار تهران را پر کنید. همچنین برای مشاهده قراردادهای کار به بانک قراردادهای کارتامین مراجعه فرمایید.

مقالات مرتبط

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های ماه
خسارت کارگران و مزایای پایان کار

مبحث چهارم از فصل دوم قانون کار به موضوع ( پرداخت خسارت کارگران و مزایای پایان کار) می پردازد.

چنانچه پس از رسیدگی و تشخیص مراجع حل اختلاف موضوع ماده ۱۵۷ قانون کار، موجبات تعلیق قرارداد کار کارفرما شناخته شود وی مکلف است علاوه بر بازگشت به کار کارگر به کار سابق، خسارت و حق السعی ایام تعلیق را به کارگر بپردازد. ولیکن….

نهادهای عمومی غیر دولتی در قانون کار

نهادهای عمومی غیر دولتی در قانون کار: برابر ماده 5 قانون محاسبات عمومی کشور،موسسات و نهادهای عمومی غیر دولتی از نظر این قانون واحدهای سازمانی مشخصی هستند که با اجازه قانون به منظور انجام وظایف و خدماتی که جنبه عمومی دارد تشکیل شده و یا می شود….

آموزش و اشتغال (بخش دوم)

آموزش و اشتغال (بخش دوم) – قرارداد و مراكز كارآموزي – اشتغال: وزارت كار مكلف است امكانات آموزشي لازم را به منظور اشتغال مولد و مستمر جويندگان كار و بالا بردن دانش فني كارگران فراهم نموده. و بر حسب نياز و با توجه به نوع صنعت موجود در نقاط مختلف كشور براي ايجاد و توسعه مراكز كارآموزي در سطوح مختلف مهارت اقدام نمايد. كه اين مراكز آموزش از نظر مالي و اداري مستقلا زير نظر وزارت كار اداره خواهد شد.

راي شماره 1288 هيات عمومي ديوان عدالت اداري

ضمانت اجراي ماده 148 در عدم اقدام كارفرما جهت واريز بيمه در ماده 183 قانون كار اعلام گرديده: «كارفرماياني كه بر خلاف مفاد ماده 148 اين قانون از بيمه نمودن كارگران خود، خودداري نمايد، علاوه بر تاديه كليه حقوق متعلق به كارگر (سهم كارفرما) با توجه به شرايط و امكانات خاطي و مراتب جرم به جريمه نقدي معادل دو تا ده برابر حق بيمه مربوطه محكوم خواهند شد.»

دادنامه 521 هيات عمومي ديوان عدالت اداری

دادنامه 521 هيات عمومي ديوان عدالت اداری به تاریخ 1401/3/17 : «رسيدگي به اختلافات ناشي از پرداخت مزاياي خارج از شمول قانون جامع خدمات رساني به ايثارگران و قانون تسهيلات استخدامي و اجتماعي جانبازان در صلاحيت مراجع حل اختلاف كار مي باشد»

با کارشناسان ما در ارتباط باشید
جستجو کردن

مشاوره رایگان با وکیل اداره کار

برای رزرو مشاوره رایگان با وکلای کارتامین فرم زیر را تکمیل کنید. همکاران ما در سریعترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت.