جستجو کردن
دسته‌بندی‌ها
مرخصی استحقاقی کارگر

مرخصي استحقاقي در شرايط خاص

فهرست مطالب

مرخصي استحقاقي در شرايط خاص: حسب ماده 73 قانون كار كليه كارگران در مورد ازدواج دايم و فوت پدر مادر اولاد و همسر حق برخورداري از 3 روز مرخصي با استفاده از مزد را دارند در اين رابطه براي بخشي از كارگران سوال ايجاد مي گردد كه آيا مرخصي هاي فوق جدا از مرخصي استحقاقي ساليانه كارگران مي باشد يا كارگران بايستي در موارد ياد شده از مرخصي استحقاقي خود استفاده نمايند و در صورتي كه مرخصي هاي ياد شده جدا از مرخصي استحقاقي است آيا كارگر بايد همزمان با رويدادهاي مذكور از آن استفاده نمايد و آيا اين نوع مرخصي قابل ذخيره كردن خواهد بود و بالاخره در حالتي كه اشخاصي كه در ماده 73 قانون كار به آن اشاره شده اگر در يك زمان فوت نمايند آيا براي هر مورد بايد براي كارگر 3 روز مرخصي در نظر گرفته شود؟؟؟؟

در پاسخ به سوالات صدرالاشاره به اين نتيجه مي رسيم كه مرخصي هاي موردي كه قانونگذار استفاده از آن براي 3 روز موارد فوت پدر مادر اولاد همسر و ازدواج دايم براي كارگران مشمول قانون كار در ماده 73 اين قانون تجويز كرده است با استفاده از مزد و جدا از مرخصي استحقاقي ساليانه كارگران بوده و كارگر بايد همزمان با وقوع فوت و يا ازدواج دايم از آن استفاده نمايد و اين نوع مرخصي قابل ذخيره كردن نمي باشد مگر اينكه به لحاظ زمان استفاده از اين مرخصي ها با تراضي طرفين به نحو ديگري توافق شده باشد ضمنا چنانچه افراد مذكور در ماده 73 قانون كار در يك زمان فوق نمايند مرخصي با استفاده از مزد صرفا همان 3 روز مي باشد.

مرخصي استحقاقي در شرايط خاص (ادای فریضه حج)

در ماده 67 قانون كار آمده است كه هر كارگر حق دارد به منظور اداي فريضه حج واجب در تمام مدت كار خويش فقط براي يك نوبت يك ماه به عنوان مرخصي استحقاقي يا مرخصي بدون حقوق استفاده نمايد در اين زمينه : مرخصي يك ماهه پيش بيني شده در ماده 67 قانون كار براي اداي فريضه حج واجب جدا از مرخصي استحقاقي ساليانه نبوده و كارگر بايد براي تشرف به حج تمتع از مرخصي استحقاقي خود استفاده نمايد و نيز مي تواند در صورت نداشتن مرخصي استحقاقي يك ماه مرخصي بدون حقوق تقاضا نمايد در هر حال كارفرما مكلف است با درخواست كارگر براي يك ماه مرخصي استحقاقي يا بدون حقوق جهت اداي فريضه حج واجب موافقت نمايد.

اگر در حال حاضر با مشکلاتی مانند رد نکردن حق بیمه توسط کارفرما، عدم دریافت حقوق، شرایط نامناسب کاری یا اخراج ناگهانی بدون قرارداد کار مواجه هستید، با کارشناسان حقوقی «کارتامین» تماس بگیرید. ما به شما کمک می‌کنیم تا با بررسی دقیق پرونده و ارائه راهنمایی‌های تخصصی در خصوص مدارک لازم برای شکایت از کارفرما را برای شما هموار کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، با شماره ۷۶۷۹۳۳۰۱-۰۲۱ تماس بگیرید یا فرم مشاوره رایگان با بهترین وکلای اداره کار تهران را پر کنید. همچنین برای مشاهده قراردادهای کار به بانک قراردادهای کارتامین مراجعه فرمایید.

مقالات مرتبط

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های ماه
دادنامه 970 هیات عمومی دیوان عدالت اداری

با توجه به عدم ذکر مراجع رسیدگی به اختلافات بین شرکت کشتیرانی و پرسنل آن در اساسنامه مذکور و این امر که هیأت داوری مذکور در ماده ۳۶ قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران که در آن مقرر شده:«اختلافات بین کارگزاران، بازارگردانان،کارگزار؍معامله‌گران،مشاوران سرمایه گذاری، ناشران، سرمایه‌گذاران و سایر اشخاص ذی ‌ربط ناشی از فعالیت حرفه ‌ای آنها، در صورت عدم سازش در کانون ها توسط هیأت داوری رسیدگی می شود» نیز شامل کارکنان شاغل در شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران نمی شود، بنابراین موضوع مشمول قوانین مزبور نبوده و علی­الاصول، مشمول قانون کار است.

کارگر چه کسی است؟

مستند به ماده ۲ قانون کار. «کارگر از لحاظ این قانون. کسی (فردی یا شخص حقیقی به تنهایی) است. که به هر عنوان. (فارغ از هر نوع نام) در مقابل دریافت حق السعی. (تعریف ماده ۳۴ قانون کار) اعم از مزد، حقوق، سهم سود. و سایر مزایا (پورسانت غیر انگیزشی و …) به درخواست…

وکیل تامین اجتماعی + مشاور مجرب + هیات تشخیص مطالبات

وکیل تامین اجتماعی + مشاور مجرب + هیات تشخیص مطالبات: ممکن است بارها در موضوعات مرتبط با حوزه تامین اجتماعی دچار اشکال و اشتباه شده باشید، گاهی اشتباهات ما در این حوزه که ناشی از عدم آشنایی ما با قوانین و بخشنامه‌های فراوان تامین اجتماعی می‌باشد ممکن است خسارات زیادی ببیار بیاورد.

دامنه شمول قانون كار

تشخيص كارگر در دامنه شمول قانون كار از غير مشمولين اين قانون به ويژه در هيات هاي حل اختلاف از اهمين خاصي برخوردار است. مستند ما در زمينه قلمرو قانون كار و مستثنيات آن ماده 5 و ماده 188 اين قانون است كه مقرر مي دارند:

حفاظت فنی و بهداشت کار (بخش دوم – بيماريها و حوادث ناشي از كار)

حفاظت فنی و بهداشت کار (بخش دوم – بيماريها و حوادث ناشي از كار):کلیه کارگاههایی که شاغلین آنها به اقتضای نوع کار در معرض بیماریهای ناشی از کار قرار دارند باید برای همه کارکنان آن واحد پرونده پزشکی تشکیل و حداقل سالی یک بار توسط مراکز بهداشتی درمانی از آنها معاینه و آزمایشهای لازم را بعمل آورند…

با کارشناسان ما در ارتباط باشید
جستجو کردن

مشاوره رایگان با وکیل اداره کار

برای رزرو مشاوره رایگان با وکلای کارتامین فرم زیر را تکمیل کنید. همکاران ما در سریعترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت.