آموزش و اشتغال (بخش دوم) – قرارداد و مراكز كارآموزي – اشتغال
قرارداد كارآموزي
قرارداد كارآموزي بايد حاوي مشخصات ذيل باشد:
مشخصات طرفين
تعهدات طرفين
سن كارآموز
مزد كارآموز
محل كارآموزي
مورد (حرفه يا شغل) كارآموزي
شرايط فسخ قرارداد و ساير شروط
آموزش و اشتغال (بخش دوم) – مراكز كارآموزي
وزارت كار مكلف است امكانات آموزشي لازم را به منظور اشتغال مولد و مستمر جويندگان كار و بالا بردن دانش فني كارگران فراهم نموده. و بر حسب نياز و با توجه به نوع صنعت موجود در نقاط مختلف كشور براي ايجاد و توسعه مراكز كارآموزي در سطوح مختلف مهارت اقدام نمايد. كه اين مراكز آموزش از نظر مالي و اداري مستقلا زير نظر وزارت كار اداره خواهد شد.
واحدهاي توليدي، صنعتي و خدماتي به منظور مشاركت در امر آموزش كارگران ماهر و نيمه ماهر مورد نيازشان مكلفند براي ايجاد مراكز كارآموزي همكاريهاي لازم را با وزارت كار بعمل آورند.
آموزشگاههاي فني و حرفه اي آزاد نيز به منظور آموزش صنعت يا حرفه معين به وسيله كليه اشخاص (حقيقي يا حقوقي) با كسب پروانه از وزارت كار تاسيس مي شود.
آموزش و اشتغال (بخش دوم) – اشتغال
وزارت كار مكلف است نسبت به ايجاد مراكز خدمات اشتغال در سراسر كشور اقدام نمايد. اين مراكز موظفند نسبت به ثبت نام و معرفي بيكاران به مراكز كارآموزي حسب مورد و يا معرفي به مراكز توليدي، صنعتي كشاورزي و خدماتي اقدام كنند.
آموزش و اشتغال (بخش دوم) – اشتغال معلولان
مراكز خدمات اشتغال در مراكز استان مكلفند نسبت به ايجاد دفتري تحت عنوان (دفتر برنامه ريزي و حمايت از اشتغال معلولين) اقدام نمايند و كليه موسسات مذكور مكلف به همكاري با اين دفاتر مي باشند. دولت نيز موظف است نسبت به ايجاد شركتهاي تعاوني معلولان (از قبيل شركتهاي تعاوني توليدي، كشاورزي، صنعتي و توزيعي) اقدام نموده و معلولين را از طريق اعطاي وامهاي قرض الحسنه بلند مدت و ارائه آموزشهاي لازم مورد حمايت قرار دهد.
همچنين دولت مكلف است نسبت به رفع موانع معماري در كليه مراكزي كه معلولين در آن حاضر مي شوند اقدام نمايد. وزارت كار بايد آيين نامه ها و بخشنامه هاي لازم جهت برقراري تسهيلات رفاهي مورد نياز معلولين شاغل در مراكز انجام كار را با كسب نظر از جامعه معلولين ايران و سازمان بهزيستي كشور تهيه و به تصويب وزير كار برساند. (كه متاسفانه تا كنون به تصويب نرسيده است.)