جستجو کردن
دسته‌بندی‌ها

ادله اثبات دعوی در مراجع حل اختلاف کار

فهرست مطالب

ادله اثبات دعوی در مراجع حل اختلاف کار

در ماده 82 آیین دادرسی کار ادله اثبات دعوا در مراجع حل اختلاف کار به ترتیب شامل اقرار، اسناد و امارات می‌باشند. گواهی گواهان می‌تواند با رعایت شرایط اماره محسوب شود.

اقرار

اقرار در لغت به معنای تثبیت کردن و ابقا کردن، استقرار چیزی، ثابت کردن چیزی، خبردادن از حقی می باشد.اقرار یکی از ساده ترین و سنتی ترین و قدیمی ترین طرق اثبات دعوی می باشد. ادله اثبات دعوی در مراجع حل اختلاف کار اقرار در امور مدنی جایگاه ویژه ای دارد و به مصداق روایت نبوی «اقرار العقلاء علی انفسهم جائز» اقرارکننده را به نتیجه اقرارش ملزم مینماید در واقع اقرار، قبول ارادی شخصی است از واقعیت امری که نسبت به او زیان آور است.

ماده 1259 قانون مدنی : اقرار عبارت از اخبار به حقی است برای غیر بر ضرر خود

ماده ۸۴ آیین دادرسی کار: اقرار هر شخص فقط نسبت به خود آن شخص و قائم مقام او نافذ است و در حق دیگری نافذ نیست مگر در موردی که قانون آن را ملزم قرار داده باشد

نکته: در دعاوی حق بیمه موضوع ماده 148 قانون کاربا توجه به اینکه آثار و تکالیف مربوط به دعاوی مذکور متوجه شخص ثالث (سازمان تامین اجتماعی) می‌گردد، در دعاوی موضوع ماده‌ی یادشده، صرف اِخبار کارفرما به وجود رابطه‌ی کارگری و کارفرمایی و سابقه کار کارگر اقرار محسوب نمی‌شود و نمی‌تواند مستند صدور رأی در مورد الزام به پرداخت حق بیمه کارگر به سازمان تأمین اجتماعی قرار گیرد.

و در این مورد لازم است برای اثبات ادعا سایر ادله اثبات دعوی در مراجع حل اختلاف کار مورد توجه قرارگرفته و مراجع حل اختلاف با توجه به اوضاع و احوال قضیه و مدارک و مستندات دیگر، اقدام به صدور رأی کنند.

اداره‌ی کل تنظیم و نظارت بر روابط کار نیز در بند سوم  دستورالعمل شماره 4 روابط کار مورخ 1387/4/12 به این موضوع تأکید کرده و این چنین بیان نموده که:

بند سوم: چنانچه شکایت کارگر شامل خواسته‌های دیگری نیز باشد،اقرار کارفرما به وجود رابطه‌ی کارگری و کارفرمایی و سابقه‌ی کار کارگرها آنجا که به ضرر یا موجب تکلیف برای ثالث نباشد، اقرار محسوب شده و دلیل اثبات ذی ‌حق بودن کارگر خواهد بود.

اسناد

مورد بعدی که قانونگذار درماده 82 بدان اشاره کرده است ، اسناد و مدارک است. در این ماده اسناد  به صورت عام بیان شده است.

ادله اثبات دعوی در مراجع حل اختلاف کار 1

از جمله مدارک و مستنداتی که میتوان جهت اثبات رابطه کارگری و کارفرمائی به آن اشاره کرد. فیش حقوقی یا واریزی کارگر است . زمانیکه هرماه درتاریخ مشخصی مبلغی به حساب کارگر واریز میشود. و یا او دارای فیش حقوقی است. این موارد در شرایطی نشان دهنده رابطه کارگر و کارفرمایی است.

ادله اثبات دعوی در مراجع حل اختلاف کار 2

اما گاهی کارفرما برای اینکه دست کارگر را از این مدرک کوتاه کند حقوق وی را به صورت نقدی به او پرداخت می کند. ومعمولا دست نوشته ای از وی بابت تسویه حساب کلی و…دریافت میکندکه دراین صورت  اثبات رابطه کمی دشوار میشود.

امارات

 اماره در لغت به معنای نشان ، نشانه و علامت آمده است .

ماده 88 آیین دادرسی کاراماره عبارت از اوضاع و احوالی است که به موجب قانون یا در نظر مرجع رسیدگی‌کننده دلیل بر امری شناخته می‌شود از قبیل تحقیق محلی و کارشناسی.

در مراجع حل اختلاف کار ، استشهاد به عنوان مدرک پذیرته نمی شود ولی می تواند در کنار سایر مدارک و انجام تحقیق محلی در اجرای ماده 89 آیین دادرسی کار، کار ساز باشد.

 ادله اثبات دعوی در مراجع حل اختلاف کار

ضمائم قانونی این پست:

صفحه اصلی

اگر در حال حاضر با مشکلاتی مانند رد نکردن حق بیمه توسط کارفرما، عدم دریافت حقوق، شرایط نامناسب کاری یا اخراج ناگهانی بدون قرارداد کار مواجه هستید، با کارشناسان حقوقی «کارتامین» تماس بگیرید. ما به شما کمک می‌کنیم تا با بررسی دقیق پرونده و ارائه راهنمایی‌های تخصصی در خصوص مدارک لازم برای شکایت از کارفرما را برای شما هموار کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، با شماره ۷۶۷۹۳۳۰۱-۰۲۱ تماس بگیرید یا فرم مشاوره رایگان با بهترین وکلای اداره کار تهران را پر کنید. همچنین برای مشاهده قراردادهای کار به بانک قراردادهای کارتامین مراجعه فرمایید.

مقالات مرتبط

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

2 پاسخ

  1. در مورد حق بيمه كه صاحب كارم پرداخت نميكنه چه مداركي جمع كنم؟؟شما ميفرمايين با اقرار نميشه كه؟؟

    1. برای اثبات رابطه موارد متعددی از جمله فیش حقوق یا پرینت بانکی واریز به حساب یا بازرسی از کارگاه نیز میتواند کمک حال شما باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های ماه
امنيت شغلي

امنيت شغلي:ماهيت “حمايتي بودن” قانون كار ايجاب مي كند كه براي امنيت شغلي كارگران حداقل هايي را مشخص كرده و تجاوز به آنها را(كه از حقوق بنيادين و اساسي هر فرد محسوب مي شود)منع كند.وبه خاطر اهميت زياد “امنيت شغلي كارگران”در اسناد بين المللي و قانون اساسي جمهوري اسلامي ايران و قانون كار كشورمان،بدان اشاره شده و براي آن ضمانت اجراهاي خاصي در نظر گرفته شده است….

راي شماره 445 هيات عمومي ديوان عدالت اداري

با توجه به اینکه براساس مفاد دادنامه شماره ۲۳۶۰ ـ ۱۳۹۸/۸/۱۴ هیأت عمومی دیـوان عـدالت اداری، کارکنان بانک ملّت حتی در فرض پرداخت حـق بیمه به صندوق بازنشستگی کارکنان بانکها مشمول مقررات قانون تأمین اجتماعی هستند و در عین حال کمک هزینه عائله‌مندی براساس قوانین دیگری جز قانون تأمین اجتماعی و از جمله ماده ۳۴ قانون کار نیز قابل پرداخت است،

تعریف رای و اقسام آن

در بحث تعریف رای و اقسام آن منظور از تصمیم اداری هر تصمیمی است که صرف نظر از ماهیت پرونده توسط مرجع رسیدگی کننده اتخاد می شود و تصمیمات اداری جزء آرا محسوب نشده و عنوان رای بر آن اطلاق نمی شود.

با کارشناسان ما در ارتباط باشید
جستجو کردن

مشاوره رایگان با وکیل اداره کار

برای رزرو مشاوره رایگان با وکلای کارتامین فرم زیر را تکمیل کنید. همکاران ما در سریعترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت.