بازرسی کار (بخش دوم) – موانع بازرسي، شرايط اضطراري كارگاه، شكايت از بازرسان كار
موانع بازرسی
بازرسان کار و کارشناسان بهداشت نمی توانند در کارگاهی که خود یا یکی از بستگان نسبی آنها تا طبقه سوم و یا یکی از اقربای سببی درجه اول ایشان (موضوع مواد 862 تا 864 قانون مدنی) بطور مستقیم در آن ذینفع باشند اقدام به بازرسی نمایند.
بازرسان کار و کارشناسان بهداشت کار حق ندارند اسرار و اطلاعات و یا نام اشخاصی را که به آنان اطلاعات دادند حتی پس از انفصال از خدمت فاش نمایند در غیر اینصورت مشمول مجازات مقرر در قانون مجازات اسلامی می شوند.
کارفرمایان یا دیگر کسانی که مانع ورود بازرسان کار یا کارشناسان بهداشت کار به کارگاه شوند یا از دادن اطلاعات و مدارک لازم خودداری کنند به مجازاتهای مقرر در ماده 179 قانون کار محکوم می شوند.
بازرسی کار (بخش دوم) – شرايط اضطراري كارگاه، شكايت از بازرسان كار
شرایط اضطراری کارگاه
حسب گزارش بازرس کار چنانچه در حین بازرسی به تشخیص بازرس کار یا کارشناسان بهداشت احتمال وقوع حادثه یا بروز خطر داده شود این افراد مکلفند مراتب را کتبا به کارفرما یا نماینده او و به رئیس مستقیم خود اطلاع دهند.
وزارت کار و بهداشت حسب مورد گزارش بازرسان کار و کارشناسان بهداشت، از دادسرای عمومی محل تقاضا خواهند کرد با قید فوریت قرار تعطیل و لاک و مهر تمام یا قسمتی از کارگاه در معرض خطر صادر گردد.
دادستان بلافاصله نسبت به صدور قرار اقدام و قرار مذکور پس از ابلاغ قابل اجرا می باشد.
دستور رفع تعطیل در صورتی صادر خواهد شد که رفع نواقص و معایب به تایید بازرس کار یا کارشناس بهداشت حرفه ای رسیده باشد.
در ایامی که به علت فوق کارگاه تعطیل می باشد، کارفرما مکلف است مزد کارگران را بپردازد.
بازرسی کار (بخش دوم) – شكايت از بازرسان كار
شکایت از بازرسان کار
کارفرمایان متضرر از قرار تعطیل کارگاه در صورت اعتراض به گزارش بازر سان کار یا کارشناسان بهداشت می توانند از مراجع مزبور به دادگاه شکایت کنند و دادگاه مکلف به رسیدگی خارج از نوبت می باشد. تصمیم دادگاه در این خصوص قطعی و لازم الاجراست.
کلیه دستورالعملها و آیین نامه های اجرایی این فصل قانون کار (حفاظت فنی و بهداشت کار) به پیشنهاد مشترک وزارت کار و بهداشت، به تصویب هیات وزیران خواهد رسید.
بازرسی کار (بخش دوم) – موانع بازرسي، شرايط اضطراري كارگاه، شكايت از بازرسان كار