جستجو کردن
دسته‌بندی‌ها
برداشت قانونی از مزد کارگر

برداشت از مزد کارگر و يا توقيف آن قانونی است

فهرست مطالب

برداشت از مزد کارگر و يا توقيف آن قانونی است؟

برداشت از مزد کارگر و يا توقيف آن نياز به مجوز دارد كه در مواردي اين جواز در قانون پيش بيني شده و در مواردي نيز هر گونه برداشت منوط به حكم مراجع قانوني است.

1- برداشت مستقيم مزد توسط كارفرما

به موجب ماده 45 قانون كار،كارفرما مجاز است در موارد زير از مزد كارگر برداشت نمايد.

الف) به موجب مقررات تا ميزان معيني از حقوق و مزاياي كارگران معاف از پرداخت ماليات بوده و مازاد بر آم اساس ميزان پرداخت مستوجب برداشت درصدي از آن به عنوان ماليات است و كسر و حواله آن به اداره دارايي مربوط از وظايف كارفرماست.علاوه برآن وجوه ديگري نيز به عنوان عيدي و پاداش و غيره پزداخت مي شود ممكن است مشمول كسوران قانوني قرار گيرد،همچنين 7% به عنوان حق بيمه سازمان تامین اجتماعی را از حقوق كارگران كسر و باضافه درصدي كه مربوط به كارفرما مي باشد يكجا از ناحيه كارفرما حواله مي شود لذا برداشت اين گونه وجوه از دريافتي كارگر توسط كارفرما مجاز است.

برداشت از مزد کارگر و يا توقيف آن قانونی است 1

ب) هنگامي كه كارفرما به عنوان مساعده وجهي به كارگر داده باشد.

ج) اقساط وام هايي كه كارفرما به كارگر داده است طبق ضوابط مربوطه،بديهي است ميزان اقساط بازپرداخت در لحظه دريافت آن بايد با توافق طرفين معين گردد.

د) چنانچه بر اثر اشتباه محاسبه مبلغي اضافه پرداخت شده باشد.

ه ) مال الاجاره خانه سازماني كه اجاره آن با توافق تعيين شده است.

و) وجوهي كه كارگر بابت خريد اجناس ضروري به شركت هاي تعاوني مصرف همان كارگاه بدهكار است.

بنابراين در برخی موارد برداشت از مزد کارگر و يا توقيف آن قانونی است و به جز موارد مذكور برداشت از مزد توسط كارفرما مجاز نيست مگر اينكه از طرف مراجع قانوني حكمي صادر شده باشد.

  • 2-برداشت از مزد كارگر و توقيف آن با حكم مراجع قانوني و حمايت از آن

صفحه اصلی

اگر در حال حاضر با مشکلاتی مانند رد نکردن حق بیمه توسط کارفرما، عدم دریافت حقوق، شرایط نامناسب کاری یا اخراج ناگهانی بدون قرارداد کار مواجه هستید، با کارشناسان حقوقی «کارتامین» تماس بگیرید. ما به شما کمک می‌کنیم تا با بررسی دقیق پرونده و ارائه راهنمایی‌های تخصصی در خصوص مدارک لازم برای شکایت از کارفرما را برای شما هموار کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، با شماره ۷۶۷۹۳۳۰۱-۰۲۱ تماس بگیرید یا فرم مشاوره رایگان با بهترین وکلای اداره کار تهران را پر کنید. همچنین برای مشاهده قراردادهای کار به بانک قراردادهای کارتامین مراجعه فرمایید.

مقالات مرتبط

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های ماه
دامنه شمول قانون كار

تشخيص كارگر در دامنه شمول قانون كار از غير مشمولين اين قانون به ويژه در هيات هاي حل اختلاف از اهمين خاصي برخوردار است. مستند ما در زمينه قلمرو قانون كار و مستثنيات آن ماده 5 و ماده 188 اين قانون است كه مقرر مي دارند:

جرائم و مجازاتهای مقرر در قانون کار

مواد قانون کار که در صورت عمل نکردن به آنها موجب مجازات میشود عبارتند از مواد: 6 – 38 – تبصره ماده 41 – 45 – 52 – 59 – 61 – قسمت اول و دوم ماده 78 – 75 – 77 – 79 – 80 – 81 – 82 – 83 – 84 – 87 – قسمت اول ماده 89 – 90 – 91 – 149 – 151 – 152 – 153 – 154 – 155 –

انواع دفاع در دادرسی کار

انواع دفاع در دادرسی کار در دادرسی کار،همانند دادرسی مدنی،دفاع به دو نوع کلی تقسیم می شود: دفاع شکلی و دفاع ماهویکه ابتدا به بررسی دفاع شکلی و سپس دفاع ماهوی می پردازیم.

نحوه محاسبه مطالبات ضمن قرارداد کار

یکی از دغدغه های اصلی کارگران و کارفرمایان نحوه محاسبه مطالبات ضمن قرارداد کار (حق مسکن، بن کارگری، اضافه کاری، تعطیل کاری، شبکاری، نوبت کاری، حق اولاد، مزد) میباشد. با ما در ادامه این پست همراه باشید…

با کارشناسان ما در ارتباط باشید
جستجو کردن

مشاوره رایگان با وکیل اداره کار

برای رزرو مشاوره رایگان با وکلای کارتامین فرم زیر را تکمیل کنید. همکاران ما در سریعترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت.