جستجو کردن
دسته‌بندی‌ها

تعاريف در حقوق کار

فهرست مطالب

تعاريف در حقوق کار – تعريف كار

از نظر لغوي كار به معناي فعل و عمل و كردار انسان است و در اصطلاح، كار فعاليتي است نسبتا دائمي كه به توليد كالا يا خدمات مي انجامد و به آن دستمزدي تعلق مي گيرد.به عقيده ي بعضي از صاحب نظران در تعريف كار به نوع خاصي از كار توجه نشده است،بلكه كار را در مفهوم عام سرچشمه ي انباشت ثروت و سرمايه و نهايتا رشد و شكوفايي جوامع تلقي كرده اند.پولكس فن مي گ.يد:مردم سرچشمه ثروت هاي منقول بوده و افزايش ثروت از كار و زحمت آنها ناشي مي شود

كار در تعاريف در حقوق کار در مفهوم حقوقي در قلمرو و مقرراتي قرار مي گيرد كه براي كارگاه ها،كارخانه ها و كارگران موسسات خصوصي و حتي دولتي به صورت غيرمدون و مدون شكل گرفته است.

تعريف كارگر

كارگر ماده 2 قانون كار،كارگر را اينگونه تعريف نموده است:كارگر از لحاظ  اين قانون كسي است كه بر هر عنوان در مقابل دريافت حق السعي اعم از مزد،حقوق،سهم سود و ساير مزايا به درخواست كارفرما كار كند.

تعاريف در حقوق کار 1

با ملاكي كه از تعريف كار بدست مي آيد اصل بر اين است كه هر كس كار خود را با هر عنوان شغلي در مقابل دريافت عوض،تحت تبعيت و بدستور كارفرما انجام دهد تحت پوشش قانون كار قرار مي گيرد مگر از شمول قانون به نحوي مستثني باشد

كارگر يكي از طرفين حقوق كار است و قانون كار با اين باور كه كارگر قدرت برابري با كرفرما را ندارد در جهت حمايت از كارگر به عنوان يكي از قوانين حمايتي تصويب شده است و هدف قانون گذار بر اين بوده است كه با تصويب قانون كار و ورود دولت بر روابط بين كارگر و كارفرما،در جهت حمايت از كارگران اقدام گردد.

تعريف كارفرما

در ماده 3 قانون كار نيز قانونگذار به تعريف كارفرما پرداخته است و بيان نموده است كه كارفرما شخصي است حقيقي يا حقوقي كه كارگر به درخواست و به حساب او در مقابل دريافت حق السعي كار مي كند،

مديران، و مسولان و به طور عموم كليه كساني كه عهده دار اداره كارگاه هستند نماينده كارفرما محسوب مي شوند و كارفرما مسئول كليه تعهداتي است كه نمايندگان مذكور در قبال كارگر به عهده مي گيرند.

تعاريف در حقوق کار 2

تعريف كارگاه

طبق ماده 4 قانون كار كارگاه محلي است كه كارگر به درخواست كارفرما يا نماينده او در آنجا كار مي كند.

تعاريف در حقوق کار قانون كار در ارتباط با كارگاه به محل اشاره دارد و توجهي به مجموعه ندارد.حتي مواردي را مي توان يافت كه انجام كار در محل خاصي نشود،في المثل شخصي براي رانندگي اتومبيل خود كارگري را اجير كند و يا كاري ابزار و سرمايه خاصي را نخواهد،مانند انجام امور آموزشي كه توسط اساتيد با وجود ساير شرايط كار ارائه ميگردد.

صفحه اصلی

اگر در حال حاضر با مشکلاتی مانند رد نکردن حق بیمه توسط کارفرما، عدم دریافت حقوق، شرایط نامناسب کاری یا اخراج ناگهانی بدون قرارداد کار مواجه هستید، با کارشناسان حقوقی «کارتامین» تماس بگیرید. ما به شما کمک می‌کنیم تا با بررسی دقیق پرونده و ارائه راهنمایی‌های تخصصی در خصوص مدارک لازم برای شکایت از کارفرما را برای شما هموار کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، با شماره ۷۶۷۹۳۳۰۱-۰۲۱ تماس بگیرید یا فرم مشاوره رایگان با بهترین وکلای اداره کار تهران را پر کنید. همچنین برای مشاهده قراردادهای کار به بانک قراردادهای کارتامین مراجعه فرمایید.

مقالات مرتبط

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های ماه
اعتبار امرمختومه در دعاوی کارگری

امر قضاوت شده به دعوایی گفته می شود که در سابق مطرح شده است و نسبت بدان حکم قطعی هم صادر شده است. چنین دعاوی سابقا برای آن ها وقت صرف شده و نسبت به آن ها رسیدگی صورت گرفته است و اصل هم بر این است که رایی که قطعی می شود تمام مراحل را طی نموده است تا به امر مختومه مبدل گردد…

راي شماره 445 هيات عمومي ديوان عدالت اداري

با توجه به اینکه براساس مفاد دادنامه شماره ۲۳۶۰ ـ ۱۳۹۸/۸/۱۴ هیأت عمومی دیـوان عـدالت اداری، کارکنان بانک ملّت حتی در فرض پرداخت حـق بیمه به صندوق بازنشستگی کارکنان بانکها مشمول مقررات قانون تأمین اجتماعی هستند و در عین حال کمک هزینه عائله‌مندی براساس قوانین دیگری جز قانون تأمین اجتماعی و از جمله ماده ۳۴ قانون کار نیز قابل پرداخت است،

ابطال مصوبات در هیات عمومی دیوان عدالت اداری

به موجب ماده 80 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری تقاضای ابطال مصوبات در هیات عمومی دیوان عدالت اداری با تقدیم درخواست انجام می گیرد. درخواست های مذکور توسط رئیس دیوان به هیات عمومی ارجاع می گردد….

بازرسی کار (بخش دوم)

بازرسان کار و کارشناسان بهداشت کار حق ندارند اسرار و اطلاعات و یا نام اشخاصی را که به آنان اطلاعات دادند حتی پس از انفصال از خدمت فاش نمایند در غیر اینصورت مشمول مجازات مقرر در قانون مجازات اسلامی می شوند.

پارك علم و فناوري در قانون کار

تعريف پارك علمي توسط IASP در سال 2002 :يك پارك علمي سازماني است كه به وسيله متخصصان حرفه اي اداره مي شود و هدف اصلي اين سازمان افزايش ثروت در جامعه از طريق تشويق و ارتقا فرهنگ نوآوري و افزايش قدرت رقابت در ميان شركتهاي و موسساتي است كه متكي بر علم و دانش در محيط پارك فعاليت مي كنند.

دادنامه ۲۱۰ مورخ ۰۷/۰۲/۱۴۰۰ هیات عمومی دیوان عدالت اداری

وزارت نیرو طی بخشنامه ۱۸ بندی شماره ۱۰۰/۵۰/۹۹۱۲۴۰۰ مورخ ۰۷/۰۲/۹۹ شرایط و ضوابط بهره مندی از پاداش سنوات تشویقی بازنشستگی اختیاری از ابتدای سال ۹۹ برای کلیه شاغلین در شرکتهای غیردولتی وابسته را اعلام نمود.این تبصره مورد شکایت شخص ثالث قرار گرفت و جهت طرح به هیات عمومی دیوان عدالت اداری ارسال شد.اما چیزی که از مواد قانونی بر می آید و در مطالب قبلی به خصوص در شرح دادنامه ۳۳۲۸ بدان پرداختیم اینست که مبنای محاسبه سنوات خدمت طبق تبصره ۴ الحاقی به ماده ۷ و مواد ۲۴، ۳۱، ۳۶ و ۱۶۵ قانون کار صرفا مزد مبنا در کارگاههای دارای طرح و مرد ثابت و مزایای ثابت پرداختی به تبع شغل در کارگاههای فاقد طرح می باشد…..ادامه

با کارشناسان ما در ارتباط باشید
جستجو کردن

مشاوره رایگان با وکیل اداره کار

برای رزرو مشاوره رایگان با وکلای کارتامین فرم زیر را تکمیل کنید. همکاران ما در سریعترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت.