جستجو کردن
دسته‌بندی‌ها

شرایط کار (بخش چهارم – تعطيلات و مرخصيها،‌ شرايط كار زنان و نوجوانان)

فهرست مطالب

شرایط کار (بخش چهارم – تعطيلات و مرخصيها، شرايط كار زنان و نوجوانان)

مبحث سوم، چهارم و پنجم از فصل سوم قانون کار به تعطیلات و مرخصیها و شرایط کار زنان و نوجوانان می پردازد.

تعطیلات و مرخصیها


روز تعطیل هفتگی کارگران جمعه می باشد. در برخی کارگاههای خدمات عمومی نظیر آب، برق، شرکت واحد و سایر سایر کارگاههایی که حسب نوع یا ضرورت یا توافق طرفین، روز دیگری تعطیل می شود همان روز در حکم تعطیل هفتگی کارگران می باشد. و درکل تعطیل یک روز معین در هفته اجباری است. این افراد در مقابل عدم استفاده از تعطیل روز جمعه مستحق 40% اضافه بر مزد می باشند. روز (جهانی) کارگر، 11 اردیبهشت، جزء تعطیلات رسمی کارگران میباشد.


میزان مرخصی استحقاقی سالیانه کارگران 26 روز میباشد که با احتساب 4 روز جمعه (در صورتیکه روز جمعه در بین مرخصیهای استحقاقی در حال استفاده قرار گیرد) جمعا یک ماه است که از این تعداد فقط 9 روز آن قابل ذخیره می باشد.


موعد استفاده از مرخصی با توافق طرفین تعیین می گردد و مرخصی کمتر از یک روز نیز جزء مرخصی استحقاقی منظور می شود. درصورت قطع قطعی همکاری، مطالبات مربوط به مرخصی استحقاقی کارگر به وی و در صورت فوت او به ورثه اش پرداخت می شود.

سایر مرخصی های قانونی


اما کارگر یکبار در طول مدت کارکرد حق دارد به مدت یک ماه از مرخصی استحقاقی یا بدون حقوق جهت انجام فریضه حج استفاده کند و در صورت ازدواج دائم یا فوت یکی از بستگان سببی یا نسبی درجه یک (همسر، پدر، مادر، فرزندان) حق استفاده از سه روز مرخصی با مزد را داراست.

شرایط کار زنان


انجام کارهای سخت و زیان آور و خطرناک و حمل بار بیشتر از حد مجاز با دست برای کارگران زن ممنوع است.

مدت مرخصی استعلاجی کارگران و مرخصی زایمان و بارداری کارگران زن پس از تایید سازمان تامین اجتماعی جزء سوابق خدمت آنها محسوب شده که این ایام حکم تعلیق موجه کارگر را داشته و کارفرما مکلف است در صورت رعایت مواعید و شرایط برگشت به کار از سوی کارگران، مقدمات بازگشت به کار آنها را فراهم نماید.

مدت مرخصی استعلاجی کارگران و مرخصی زایمان و بارداری کارگران زن پس از تایید سازمان تامین اجتماعی جزء سوابق خدمت آنها محسوب شده که این ایام حکم تعلیق موجه کارگر را داشته و کارفرما مکلف است در صورت رعایت مواعید و شرایط برگشت به کار از سوی کارگران، مقدمات بازگشت به کار آنها را فراهم نماید.

شرایط کار نوجوانان


به کارگیری افراد کمتر از 15 سال ممنوع بوده که در صورت تخطی از این ماده، کارفرما طبق ماده 176 قانون کار مجازات می شود.

 کارگر نوجوان کارگری است که سنش 15 تا 18 سال باشد که در بدو استخدام بایستی توسط سازمان تامین اجتماعی مورد آزمایشهای پزشکی قرار گیرد. و این آزمایشات بایستی حداقل سالی یکبار تجدید گردد.


کارگر نوجوان کارگری است که سنش 15 تا 18 سال باشد که در بدو استخدام بایستی توسط سازمان تامین اجتماعی مورد آزمایشهای پزشکی قرار گیرد. و این آزمایشات بایستی حداقل سالی یکبار تجدید گردد.

کارفرما در صورت تخطی از انجام آزمایشات پزشکی بدو استخدام کارگر نوجوان، به مجازات مقرر در ماده 175 قانون کار و ماده 9 قانون تامین اجتماعی محکوم می شود.
ساعت کار روزانه کارگران نوجوان 30 دقیقه کمتر از ساعت کار کارگران معمولی می باشد. و ارجاع کار اضافی و شبکاری و کارهای سخت و زیان آور و حمل بار با دست و بیش از حد مجاز بدون استفاده از وسایل مکانیکی برای کارگران نوجوان ممنوع می باشد.

شرایط کار (بخش چهارم)

اگر در حال حاضر با مشکلاتی مانند رد نکردن حق بیمه توسط کارفرما، عدم دریافت حقوق، شرایط نامناسب کاری یا اخراج ناگهانی بدون قرارداد کار مواجه هستید، با کارشناسان حقوقی «کارتامین» تماس بگیرید. ما به شما کمک می‌کنیم تا با بررسی دقیق پرونده و ارائه راهنمایی‌های تخصصی در خصوص مدارک لازم برای شکایت از کارفرما را برای شما هموار کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، با شماره ۷۶۷۹۳۳۰۱-۰۲۱ تماس بگیرید یا فرم مشاوره رایگان با بهترین وکلای اداره کار تهران را پر کنید. همچنین برای مشاهده قراردادهای کار به بانک قراردادهای کارتامین مراجعه فرمایید.

مقالات مرتبط

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

2 پاسخ

    1. سلام طبق ماده 69 قانون کار در هر صورت توافق کارگر اجباری هست و کارفرما بدون رضایت کارگر نمیتونه اضافه کار ارجاع کنه چه اقا وچه خانم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های ماه
دادنامه 899 هیات تخصصی دیوان عدالت اداری (سنوات)

دادنامه 899 هیات تخصصی دیوان عدالت اداری (سنوات): همانطور که در مطلب «دادنامه 3328 هیات عمومی دیوان عدالت اداری» تشریح کردیم، مشخص گردید که مبنای محاسبه سنوات خدمت در کارگاههای دارای طرح «مزد مبنا» و در کارگاههای فاقد طرح «مزد پایه» (مزد شغل و مزایای ثابت پرداختی به تبع شغل موضوع ماده 36 قانون کار) میباشد…

قانون كار و شركت هاي بيمه

قبل از ملي شدن موسسات بيمه و موسسات اعتباري،غير از بيمه مركزي ايران و موسسات بيمه دولتي كه از مقررات خاص استخدامي تبعيت داشتند ساير شركت هاي بيمه مشمول مقررات قانون كار بودند.در سال 1358 لايحه قانوني ملي شدن موسسات بيمه و موسسات اعتباري به تصويب شوراي انقلاب جمهوري اسلامي ايران رسيد طبق ماده 7 لايحه قانوني فوق كليه كاركنان و موسسات بيمه كشور تا تصويب مقررات استخدامي مربوط،تابع مقررات استخدامي موجود خواهند بود…

بیمه بیکاری در قانون کار

دولت مکلف است در اجرای اصل بیست و نهم قانون اساسی و با استفاده از درآمدهای حاصل از مشارکت مردم و نیز از طریق ایجاد صندوق بیمه بیکاری نسبت به تامین معاش کارگران بیکار شده

تعریف کارگاه در قانون کار

تعریف کارگاه در قانون کار به استناد ماده ۴ قانون کار «کارگاه محلی (مکانی) است. که کارگر به درخواست. (و دستور) کارفرما یا نماینده او در آنجا کار می‌کند. از قبیل موسسات صنعتی. کشاورزی. معدنی….

قانون كار و دانشگاه آزاد اسلامي

قانون كار و دانشگاه آزاد اسلامي: اساسنامه دانشگاه آزاد اسلامي در جلسات 102و127و128و131 شوراي انقلاب فرهنگي كه به ترتيب در تاريخ 65/11/7و66/7/21و66/8/11 تشكيل شده به تصويب رسيد كه در اين رابطه با توجه به فرمان مورخ 1363/12/6 حضرت امام (ره) مبني …

با کارشناسان ما در ارتباط باشید
جستجو کردن

مشاوره رایگان با وکیل اداره کار

برای رزرو مشاوره رایگان با وکلای کارتامین فرم زیر را تکمیل کنید. همکاران ما در سریعترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت.