جستجو کردن
دسته‌بندی‌ها

طرح دادخواست در ادرات کار

یکی از معضلات کارگران در هنگام مراجعه به ادارات کار جهت ثبت دادخواست عدم آگاهی از چگونگی فرایند انجام کار و همچنین بعد از گذر از مرحله چگونگی ثبت دادخواست (که در حال حاضر صرفا از طریق سامانه جمع روابط کار صورت میگیرد) متن مورد نیاز برای نگارش دادخواست در قسمت شرح دادخواست میباشد. اگر شما هم با این مشکل روبرو هستید تا انتهای این پست پاسخ سوالات خود را خواهید گرفت.

Sign-In

آئین دادرسی کار

آیین دادرسی کار در تاریخ 1391/8/7 توسط شورای عالی کار تهیه و در تاریخ 1391/11/7 به تصویب وزیر تعاون , کار و رفاه اجتماعی رسیده و از تاریخ 1392/1/1 لازم الاجراست.

برخی از مواد مهم آئین دادرسی کار در زمان طرح دادخواست

مواد 3 و 4 آئین دادرسی کار

ماده ۳

مراجع حل اختلاف کار نمی‌توانند به دعوا رسیدگی کنند مگر اینکه اصیل یا قائم مقام یا نماینده وی رسیدگی به دعوا را برابر قانون درخواست نموده باشد.

ماده ۴

مراجع حل اختلاف کار موظفند طبق قوانین و مقررات و یا اصول حقوقی به دعوا رسیدگی کرده و رأی صادر نمایند والا مستنکف از احقاق حق شناخته می‌شوند.

طرح دادخواست در اداره کار 1
طرح دادخواست در اداره کار 2

مواد 10 و 14 و 19 آئین دادرسی کار

ماده ۱۰

محل مراجعه خواهان برای اقامه دعوا، اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی محلی است که آخرین کارگاه در آن واقع است.

ماده ۱۴

تشخیص صلاحیت رسیدگی به دعوا با مرجع رسیدگی‌کننده می‌باشد، ملاک صلاحیت تاریخ تقدیم دادخواست است.

ماده ۱۹

چنانچه مراجع حل اختلاف کار صلاحیت ذاتی برای رسیدگی به دعوا نداشته باشند مبادرت به صدور قرار رد دعوا می‌نمایند.

طرح دادخواست در اداره کار 3

مواد22 و 23 و 24 آئین دادرسی کار

ماده ۲۲

هر یک از طرفین دعوا می‌توانند برای خود یک نفر نماینده تام‌الاختیار انتخاب و معرفی نمایند.

ماده ۲۳

نماینده منتخب شخص حقیقی است که به موجب سند رسمی یا عادی انتخاب و معرفی می‌شود.

ماده ۲۴

چنانچه مرجع رسیدگی‌کننده در اصالت سند عادی که به موجب آن نماینده معرفی شده است تردید کند باید از اصیل در خصوص اصالت سند استعلام نماید.

حکم سند سفید امضا

مواد 29 و 30 و 31 آئین دادرسی کار

ماده ۲۹

دادخواست پس از وصول فوری ثبت شده و رسیدی مشتمل بر نام خواهان، خوانده، تاریخ تقدیم (روز، ماه، سال) و شماره ثبت به تقدیم‌کننده دادخواست داده می‌شود.

ماده ۳۰

چنانچه در همان روز تقدیم دادخواست، دعوتنامه کتبی صادر شده و به تقدیم‌کننده دادخواست داده شود، دعوتنامه مزبور در حکم رسید بوده و نیازی به صدور رسید مقرر در ماده ۲۹ نخواهد بود.

ماده ۳۱

دادخواست باید حاوی شرایط ذیل باشد:

  1. بر روی برگه‌های چاپی مخصوص نوشته شود.
  2. به زبان فارسی باشد.
  3. درج نام، نام خانوادگی، نام پدر، سال تولد، شناسه ملی و اقامتگاه خواهان. چنانچه خواهان کارگر باشد نوع شغل و میزان سابقه کار وی در کارگاه نیز قید می‌شود.
  4. درج نام، نام خانوادگی و اقامتگاه خوانده. در صورتی‌که خوانده کارفرما باشد، کارگاه به شرط دایر بودن، اقامتگاه قانونی وی محسوب می‌شود.
  5. خواسته و شرح آن.
  6. امضا یا اثر انگشت دادخواست‌دهنده.
  7. چنانچه خواهان یا خوانده شخص حقوقی باشد، در دادخواست نام و اقامتگاه شخص حقوقی نوشته خواهد شد.
  8. در صورتی که دادخواست توسط نماینده خواهان تسلیم گردد، لازم است نام، نام خانوادگی، نام پدر، سال تولد، شناسه ملی و نشانی اقامتگاه نماینده در دادخواست قید و سند مثبت نمایندگی وی نیز به دادخواست پیوست گردد.
  9. دادخواست و پیوست‌های آن باید به تعداد خوانده دعوا به اضافه یک نسخه باشد.

ثبت دادخواست ، فقط الکترونیکی!!!

پس از شیوع ویروس کرونا ثبت دادخواست منحصرا از طریق سامانه جامع روابط کار بصورت الکترونیکی انجام میشود. برای ورود به سامانه روی لینک زیر کلیک کنید.

طرح دادخواست اداره کار

امیدوار هستیم با توضیحات فوق و پست های متعدد منتشر شده در وبسایت دیده بان حقوق کار ایران توانسته باشید نکات ضروری هنگام ثبت دادخواست را متوجه شده و در زمان ثبت دادخواست در ادارات کار به کار ببندید.

اگر همچنان دچار تردید و سردرگمی برای ثبت دادخواست خودتان می‌باشید، دیده بان حقوق کار در اقدامی ابتکاری فایلی تدارک دیده است که با ورود اطلاعات ساده و به زبان عامیانه آن را تبدیل به زبان حقوقی کرده و در اختیار شما قرار می‌دهد تا دادخواستی به غایت حقوقی در زمان مراجعه به ادارات کار تنظیم کرده و از تضییع حق شما تا حد امکان جلوگیری شود.

جستجو کردن