جستجو کردن
دسته‌بندی‌ها

مرخصي بدون حقوق

فهرست مطالب

در قانون كار مواد 16 و 72 به مرخصي بدون حقـوق و مرخـصي تحـصيلي اختـصاص يافته است.

ماده 16 قانون كار

«قرارداد كارگراني كه مطابق اين قانون از مرخصي تحصيلي و يا ديگر مرخصي هاي بدون حقوق يا مزد استفاده مي كنند، در طول مرخصي و به مدت دو سال به حال تعليق در مي آيد.»

ماده 72 قانون كار

مقرر كرده است:

«نحوه استفاده از مرخصي بدون حقوق كارگران و مدت آن و شرايط برگشت آنها به كار پس از استفاده از مرخصي با توافق كتبي كارگر يـا نماينـ ده قـانوني او و كارفرما تعيين خواهد شد.»

بنابراين اولا، اين نوع از تعليق قرارداد كار ناشي از توافق طرفين است و مدت آن و شـرايط برگشت به كار كارگر نيز با توافق تعيين مي شود .

ثانيا، اصل بر اين است كه اين مدت جزو سوابق كار كارگر محسوب نمي شود و وي در مدت تعليق مزد و حقوق و مزاياي جانبي آن را نيز دريافت نمي دارد.

ليكن با توجه به ماده 72 قانون كار ممكن است توافـق ديگـري در اين مورد بين طرفين حاصل شود و في المثل مدت تعليق جـزو سـوابق كـار كـارگر منظـور گردد كه در اين گونه موارد توافق صورت گرفته ملاك عمل خواهد بود.

مرخصي بدون حقوق 1

گفتيم كه در مورد مرخصي بدون حقوق توافق طرفين ملاك آغـاز و وقـوع آن خواهـد بـود يعني كارفرما تكليفي به دادن مرخصي بـدون حقـوق بـه كـارگر نـدارد لـيكن در ايـن مـورد از آن ذكر شده و آن مـواردي اسـت كـه 37 استثنايي وجود دارد كه در ماده 67 قانون كار كارگر براي اداي فريضه حج واجب نياز به مرخصي بدون حقوق داشته باشد كه با توجه به بيان ماده مذكور كارفرما مكلف به پذيرش آن خواهد بود ليكن ساير مقررات در مـورد ايـن مورد جاري مي باشد.

مرخصي بدون حقوق 2

مهلت بازگشت از مرخصي بدون حقوق

در مورد مهلت كارگر براي مراجعه به كارگاه و ادامـه كـار پـس از مرخـصي بـدون حقـوق طبيعتا بايد موضوع به توافق طرفين واگذار مي شد زيرا اساسا اصل موضوع نيز بر حـسب توافق است.

ماده 72 قانون كار نيز اشاره به همين نكته دارد ليكن در ماده 20 قانون كار تعليق موضوع ماده 16 نيز مشمول مواعد مذكور در آن ماده بوده و در نتيجه مـستند بـه تبصره آن ماده كارگر 30 روز پس از پايان مرخصي بدون حقوق وقت دارد تا بـه كارفرمـا مراجعه نمايد كه البته در اين مورد حكم عجيبي است به ويژه وقتي كه توجه كنيم كه ممكـن است مرخصي بدون حقوق با مدت كم نيز مورد توافق طرفين قرار گيـرد

في المثـل تـصور اين كه پس از يك مرخصي بدون حقوق يك روزه كارگر 30 روز مهلت داشته باشد تا بـراي ادامه كار خود را به كارفرما معرفي نمايد غير قابل قبول است ليكن به هر حال اين موضـوع بايد هنگام توافق براي دادن مرخصي مذكور مورد توجه قرار گيرد.

صفحه اصلی

اگر در حال حاضر با مشکلاتی مانند رد نکردن حق بیمه توسط کارفرما، عدم دریافت حقوق، شرایط نامناسب کاری یا اخراج ناگهانی بدون قرارداد کار مواجه هستید، با کارشناسان حقوقی «کارتامین» تماس بگیرید. ما به شما کمک می‌کنیم تا با بررسی دقیق پرونده و ارائه راهنمایی‌های تخصصی در خصوص مدارک لازم برای شکایت از کارفرما را برای شما هموار کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، با شماره ۷۶۷۹۳۳۰۱-۰۲۱ تماس بگیرید یا فرم مشاوره رایگان با بهترین وکلای اداره کار تهران را پر کنید. همچنین برای مشاهده قراردادهای کار به بانک قراردادهای کارتامین مراجعه فرمایید.

مقالات مرتبط

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های ماه
راي شماره 1288 هيات عمومي ديوان عدالت اداري

ضمانت اجراي ماده 148 در عدم اقدام كارفرما جهت واريز بيمه در ماده 183 قانون كار اعلام گرديده: «كارفرماياني كه بر خلاف مفاد ماده 148 اين قانون از بيمه نمودن كارگران خود، خودداري نمايد، علاوه بر تاديه كليه حقوق متعلق به كارگر (سهم كارفرما) با توجه به شرايط و امكانات خاطي و مراتب جرم به جريمه نقدي معادل دو تا ده برابر حق بيمه مربوطه محكوم خواهند شد.»

قانون كار و كارآموزان

قانون كار و كارآموزان: مطابق ماده 5 قانون كار،كليه كارگران،كارفرمايان،نمايندگان آنان و كارآموزان و نيز كارگاه ها مشمول مقررات اين قانون هستند. به طوري كه ملاحظه مي شود در قانون كار هر گونه ابهام در زمينه شمول مقررات اين قانون نسبت به كارآموزان از ميان برداشته شده و آنان نيز از 14/12/69 تحت پوشش قانون كار قرار گرفتند….

دادنامه 1177 هيات عمومي ديوان عدالت اداري

همانطور كه از مواد متعدد قانون كار بر مي آيد، مبناي پرداخت سنوات خدمت آخرين مزد يا حقوق و ميزان آن يك ماه آخرين حقوق مي باشد.
درجاييكه نص صريح قانون وجود دارد نمي توان با دلايل غيرموجه،‌ اين نصوص را كنار گذاشت و تفسير به راي نمود. همانطور كه فقها مي گويند (اجتهاد در برابر نص) جوازي نداشته و ممنوع است. سنوات خدمت شركت بهره برداري مترو

از دید قانون کار کارفرما کیست؟

به استناد ماده ۳ قانون کار «کارفرما شخصی است. حقیقی یا حقوقی که کارگر (شخصی انجام دادن کار) به درخواست (و دستور (تبعیت دستوری)) و به حساب او در مقابل دریافت حق السعی (تبعیت مزدی) کار میکند.»…..

با کارشناسان ما در ارتباط باشید
جستجو کردن

مشاوره رایگان با وکیل اداره کار

برای رزرو مشاوره رایگان با وکلای کارتامین فرم زیر را تکمیل کنید. همکاران ما در سریعترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت.