جستجو کردن
دسته‌بندی‌ها
سیر مراحل تصویب قانون کار

سیر مراحل تصویب قانون کار

فهرست مطالب

سیر مراحل تصویب قانون کار: قانون کار سابق مشتمل بر 69 ماده و 24 تبصره مورخ 26/12/1337 هجری شمسی به تصویب کمیسیون مشترک کار مجلسین رسید.

پس از وقوع انقلاب اسلامی در 22 بهمن 57 و با توجه به خلأهایی که در قانون کار (سابق) وجود داشت. و همچنین با توجه به اینکه یکی از مهمترین خواسته های جامعه کارگری که سهم قابل توجهی در پیروزی انقلاب اسلامی داشتند، ضرورت تهیه و تنظیم قانون کار جدید به شدت احساس شد.

از همان اوایل انقلاب پیش نویسهای متعددی از سوی دولت پیشنهاد شد که با اعتراض کارگران و عدم پیش بینی نیازهای جامعه کارگری به سرانجام نرسید.

پس از کش و قوسهای فراوان سرانجام در مجلس سوم، قانون کار تصویب شد. که به سبب ایرادات شورای نگهبان با این استدلال که بخشهایی از قانون مغایر با احکام شرع می باشد به مجلس برگشت خورد و این رفت و برگشت تکرار شد که ضرورت وجود مرجعی که به اختلافات لاینحل «مجلس و شورای نگهبان» ورود کند احساس شد.

مجمع تشخیص مصلحت نظام

مجمع تشخیص مصلحت نظام

نهایتاً با دستور امام خمینی (ره) «مجمع تشخیص مصلحت نظام» تاسیس و رسیدگی به اختلاف نظر بین مجلس و شورای نگهبان در خصوص قانون کار به مجمع فرستاده شد.

مجمع تشخیص مورخ 29/08/69 بررسی قانون کار را به پایان رساند و عملا قانون کار فعلی مورخ 14/12/69 تصویب و عملیاتی گردید.

قانون فوق مشتمل بر 203 ماده و 121 تبصره می باشد. که از این تعداد 76 ماده آن (حدود یک سوم از کل قانون) از موارد اختلافی بود که در جلسات متعدد مجمع مصلحت نظام بررسی و برخی مواد اصلاح و برخی متمم زده شد.

از مهمترین تغییرات و اصلاحات قانون کار فعلی افزایش سنوات خدمت از سالی 15 روز به سالی 30 روز. و افزایش مرخصی استحقاقی از سالی 12 روز به سالی 30 روز (با احتساب 4 جمعه). و همچنین تکلیف کارفرما به بیمه نمودن کارگر (موضوع ماده 148 قانون کار). و همچنین عدم الزام کارگران به استفاده از تمام مرخصی استحقاقی و امکان ذخیره نمودن 9 روز مرخصی سالانه می توان اشاره کرد.

سیر مراحل تصویب قانون کار

اگر در حال حاضر با مشکلاتی مانند رد نکردن حق بیمه توسط کارفرما، عدم دریافت حقوق، شرایط نامناسب کاری یا اخراج ناگهانی بدون قرارداد کار مواجه هستید، با کارشناسان حقوقی «کارتامین» تماس بگیرید. ما به شما کمک می‌کنیم تا با بررسی دقیق پرونده و ارائه راهنمایی‌های تخصصی در خصوص مدارک لازم برای شکایت از کارفرما را برای شما هموار کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، با شماره ۷۶۷۹۳۳۰۱-۰۲۱ تماس بگیرید یا فرم مشاوره رایگان با بهترین وکلای اداره کار تهران را پر کنید. همچنین برای مشاهده قراردادهای کار به بانک قراردادهای کارتامین مراجعه فرمایید.

مقالات مرتبط

با کارشناسان ما در ارتباط باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های ماه
شورای عالی کار

شورای عالی کار در وزارت کار تشکیل می شود که وظیفه این شورا، انجام وظایفی است که به موجب قانون کار و سایر قوانین مربوطه به عهده این شورا گذاشته شده….

اقسام عقود و جايگاه قرارداد كار در آن

ماده (183) قانون مدني عقد را بدين گونه تعريف كرده است: «عقد عبارت است از اين كه يـك يـا چند نفر در مقابل يك يا چند نفر ديگر تعهد بر امري نمايند و مورد قبول آنها باشد…

بیمه زنان خانه دار و دختران مجرد

یکی از دغدغه‌های زنان خانه دار که شغل دیگری ندارند؛ داشتن بیمه است. زنان خانه دار و دختران مجرد می‌توانند ضمن استفاده از پوشش‌های بیمه‌ای، پشتوانه‌ای برای آینده خود و حتی فرزندان خویش داشته باشند. بر همین اساس، این دسته از خانم‌ها (مجرد یا متاهل) می‌توانند در رده سنی ۱۸ تا ۵۰ سال از خدمات و پوشش‌های بیمه تامین اجتماعی استفاده کنند.

مراجع قضاوتی ایران

مراجع قضاوتی ایران: در سازمان قضاوتی ایران سه مرجع قضاوتی: قضایی، اداری و انتظامی وجود دارد….

اجرای آرای هیات عمومی دیوان عدالت اداری

ضمانت اجرای استنکاف دستگاه ها از اجرای رای هیات عمومی….از مجموع مفاد مواد11،13،89،90،92،109 قانون تشکیلات و آئین دادرسی دیوان عدالت اداری استنباط می گردد که دستگاههای اجرایی

با کارشناسان ما در ارتباط باشید
جستجو کردن

مشاوره رایگان با وکیل اداره کار

برای رزرو مشاوره رایگان با وکلای کارتامین فرم زیر را تکمیل کنید. همکاران ما در سریعترین زمان ممکن با شما تماس خواهند گرفت.